top of page
Search

Cum functioneaza un sistem fotovoltaic?

Updated: Jan 18, 2022


Cum funcționează

• Panourile fotovoltaice captează lumina solară și o transformă în Curent Continuu • Invertorul transformă curentul continuu în curent alternativ • Curentul alternativ circulă de la invertor la tabloul de distribuție • Curentul produs de sistemul fotovoltaic care ajunge în tabloul electric este distribuit și utilizat prioritar de către consumatorii electrici (motoare, utilaje, pompe, etc.) • Dacă producția de energie este mai mare decât consumul, surplusul este injectat în rețeaua electrică națională. Cantitatea injectată în rețea este măsurată de contorul inteligent bidirecțional, care are rolul de a contoriza atât energia totală consumată din rețea, cât și energia totală livrată în rețea. De asemenea, atunci când necesarul de energie depășește producția de energie a panourilor fotovoltaice, diferența de energie va fi importată din rețeaua națională.

 

Sisteme On Grid

Sistemele fotovoltaice On Grid (cu injectare în rețeaua națională) folosesc energia produsă prioritar pentru consumatorii locali. În cazul în care sistemul produce mai mult decât consumul, excesul se injectează în rețea, urmând ca Prosumatorul sa primească o compensare valorică pentru energia neutilizată.


 

Sisteme Off Grid

Sistemele fotovoltaice din locații neracordate la rețeaua natională necesită stocarea energiei în baterii. În acest caz, energia produsă de panourile fotovoltaice va fi consumată în timp real, iar surplusul va fi înmagazinat în baterii, putând fi utilizat ulterior. Când vremea este nefavorabilă producției fotovoltaice, se poate utiliza un generator cu combustibil folosil integrat în sistem.


 

Sisteme Hibrid

Sistemele fotovoltaice Hibrid sunt sisteme On Grid ce au în componență și un sistem de acumulare cu baterii, energia produsă urmând a fi consumată prioritar de către consumatorii locali; când producția de energie este mai mare decat consumul, excesul se înmagazinează în sistemul de acumulare și se livrează în rețeaua natională după încărcarea maximă a bateriei.


1,531 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


Unknown member
Jan 21, 2022

Mă interesează unde mă pot adresa

Like
Unknown member
Jan 21, 2022
Replying to

Buna ziua. Puteti completa formularul din subsolul paginii https://www.romsir.ro/rezidential

Like
bottom of page