top of page
Search

Sistemul fotovoltaic On Grid

Updated: Jan 18, 2022Cum funcționează

1. Panourile fotovoltaice captează lumina solară și o transformă în Curent Continuu 2. Electricitatea circulă de la panourile solare la invertor sub forma unui curent continuu. Invertorul transformă curentul continuu în curent alternativ 3. Curentul alternativ circulă de la invertor la tabloul de distribuție 4. Curentul produs de sistemul fotovoltaic care ajunge în tabloul electric este distribuit și utilizat prioritar de către consumatorii electrici (motoare, utilaje, pompe, etc.) 5. Dacă producția de energie este mai mare decât consumul, surplusul este injectat în rețeaua electrică națională. Cantitatea injectată în rețea este măsurată de contorul inteligent bidirecțional, care are rolul de a contoriza atât energia totală consumată din rețea, cât și energia totală livrată în rețea. De asemenea, atunci când necesarul de energie depășește producția de energie a panourilor fotovoltaice, diferența de energie va fi importată din rețeaua națională.

Avantajele sistemului fotovoltaic On Grid

Investiție mică

Cererea mare a făcut ca panourile fotovoltaice să aibă astăzi puteri tot mai mari, suprafețe tot mai mici, totul la prețuri tot mai accesibile.

Economie

Cu primul kW produs, valoarea facturii de energie se va diminua. Durata de viață de peste 20 de ani va asigura economii substanțiale.

Protecție

Un preț fix pentru energia consumată este atat un avantaj competitiv, cât si un mijloc de protecție față de evoluția prețului la energia electrică.

Sustenabilitate

Împreună contribuim la reducerea emisiilor de CO2. O facem pentru noi, pentru generațiile viitoare și pentru comunitatea în care trăim.
3,925 views4 comments

Recent Posts

See All

4 comentarios


Dan Simion
Dan Simion
16 jun 2023

Cum se pune in functiune sistemul on-grid. Se porneste mai intai invertorul sau se conectează la retea panoul electric cu sigurante? La fel care este ordinea la scoaterea din functiune. Multumesc.

Me gusta

Stefan Stefan
Stefan Stefan
06 abr 2022

A cerut o oferta de la dv-stra si nu am primit. Vreau si eu panouri, dar am nevoie de informatii la obiect. Sper sa primesc. Stefan 0742105121

Me gusta

Ce inseamna kwp ?

Me gusta
Valentin Mircea
Valentin Mircea
28 jul 2023
Contestando a

De ce prosumator și nu producător? Eu cred că produc, nu prosumez! De ce inventăm termeni care vor crea probleme juridice, dacă vor fi divergențe?

Me gusta
bottom of page