top of page
Search

Sistemul fotovoltaic Hibrid

Updated: Jan 18, 2022


Cum funcționează

1. Panourile fotovoltaice captează lumina solară și o transformă în Curent Continuu 2. Electricitatea circulă de la panourile solare la invertor sub forma unui curent continuu. Invertorul transformă curentul continuu în curent alternativ 3. Curentul alternativ circulă de la invertor la tabloul de distribuție și utilizat prioritar de către consumatori 4. Excesul de energie este stocat în baterii 5. După încărcarea bateriilor, excesul de energie este injectat în rețeaua națională 6. Seara, consumatorii vor utiliza energia stocată in baterii. În cazul unui consum mai mare, restul energiei va fi preluat din rețeaua națională.

Avantajele sistemului fotovoltaic Hibrid

Completarea cu baterii a unui sistem On Grid este recomandată atunci când se exportă multă energie în rețea pe timpul zilei, iar seara necesarul de energie este ridicat. In timpul zilei bateriile se încarcă din excesul de energie produsa, iar seara consumatorii folosesc prioritar energia din baterii.

Investiție

Cererea mare a făcut ca panourile fotovoltaice să aibă astăzi puteri tot mai mari, suprafețe tot mai mici, totul la prețuri tot mai accesibile.

Economie

Cu primul kw produs valoarea facturii de energie se va diminua. Durata de viata de peste 20 de ani va asigura o economie importanta.

Protecție

Un preț fix pentru eneregia consumată este atat un avantaj competitiv cat si un mijloc de protectie fata de evolutiei pretului la energia electrica.

Sustenabilitate

Impreuna contribuim la reducerea emisiilor de CO2. O facem pentru noi, pentru generatiile viitoare si pentru comunitatea in care traim.

5,162 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page