top of page
Search

Compensare cantitativa a energiei produse

Updated: Apr 21, 2023


Va informam ca in 31.12.2021, a fost aprobata prin OUG compensarea cantitativa a energiei electrice produse si livrate in reteaua nationala. Urmează ca până la 01.03.2022 să se publice și normele de aplicare.


Au fost aduse urmatoarele modificari legislative:

  • cresterea limitei pentru prosumator (producator si consumator de energie) de la 100kWp la 400kWp;

  • prosumatorii cu putere instalata pana la 200kWp, pot opta pentru compensare cantitativa. Astfel, orice kWh injectat în rețea de sistemul dvs fotovoltaic, va putea fi consumat oricând în decurs de 24 luni;

  • prosumatorii cu putere instalata intre 200kWp si 400kWp, vor fi recompensati pentru energia electrica produsa si livrata la un pret egal cu pretul mediu ponderat inregistrat in PZU in luna in care a fost produsa energia respectiva.

Datorita acestei modificari legislative si din cauza cresterii preturilor energiei electrice, sistemele fotovoltaice au o durata de amortizare mai mica de 3 ani si durata de viata de minim 25 ani.

Deveniti prosumator si bucurati-va de compensarea cantitativa a energiei prosuse!

ROMSIR este sursa ta sigură și eficientă de energie verde!


Pentru mai multe detalii despre achiziționarea și instalarea sistemul potrivit de panouri fotovoltaice ne poți contacta la numărul de telefon 0371.23.12.42 sau pe e-mail la vanzari@romsir.ro.


20,785 views6 comments

Recent Posts

See All
bottom of page