top of page
Search

Compensare cantitativa a energiei produse

Updated: Apr 21, 2023


Va informam ca in 31.12.2021, a fost aprobata prin OUG compensarea cantitativa a energiei electrice produse si livrate in reteaua nationala. Urmează ca până la 01.03.2022 să se publice și normele de aplicare.


Au fost aduse urmatoarele modificari legislative:

  • cresterea limitei pentru prosumator (producator si consumator de energie) de la 100kWp la 400kWp;

  • prosumatorii cu putere instalata pana la 200kWp, pot opta pentru compensare cantitativa. Astfel, orice kWh injectat în rețea de sistemul dvs fotovoltaic, va putea fi consumat oricând în decurs de 24 luni;

  • prosumatorii cu putere instalata intre 200kWp si 400kWp, vor fi recompensati pentru energia electrica produsa si livrata la un pret egal cu pretul mediu ponderat inregistrat in PZU in luna in care a fost produsa energia respectiva.

Datorita acestei modificari legislative si din cauza cresterii preturilor energiei electrice, sistemele fotovoltaice au o durata de amortizare mai mica de 3 ani si durata de viata de minim 25 ani.

Deveniti prosumator si bucurati-va de compensarea cantitativa a energiei prosuse!

ROMSIR este sursa ta sigură și eficientă de energie verde!


Pentru mai multe detalii despre achiziționarea și instalarea sistemul potrivit de panouri fotovoltaice ne poți contacta la numărul de telefon 0371.23.12.42 sau pe e-mail la vanzari@romsir.ro.


20,784 views6 comments

Recent Posts

See All

6 Comments


Am montat pe fonduri proprii o instalatie on-grid de 8 kW in Oras Pantelimon. Firma Romsir a depus dosarul la Enel de peste o luna si astept inlocuirea contorului+noul aviz racordare. Enel spune ca s-ar putea sa fie probleme cu dosarul depus de Romsir. Romsir ma paseaza la Enel. Mai nou, personalul Romsir nu poate fi contactat telefonic. Robotul pune in asteptare si apoi intrerupe convorbirea. Nimeni nu poate da o informatie. Eu am investit peste 9.000 Euro si nu stiu cand voi putea deveni prosumator. Doua firme neserioase.

Like
Adrian Ionescu
Adrian Ionescu
Jul 04, 2022
Replying to

Am rezolvat dupa ce am facut reclamatie la ANRE si am trimis nr inregistrare la ENEL si ROMSIR. A doua zi de la reclamatie am primit certificatul prosumator de la ROMSIR si ENEL a montat contorul bidirectional. Apoi, la 15.04 am fost la ENEL si am incheiat noul contract. Abia de la 01.05 am devenit prosumator legal, ada sustine ENEL. Am dat energie gratis doua saptamani. In rest, sunt multumit dupa atata balamuc, instalatia a produs 2.600 kW in doua luni. Merita investitia dar trebuie sa va asteptati la piedici, mai ales din partea furnizorului de energie. Trebuie sa monteze contorul si sa dea certificatul de prosumator la 30 zile de la depunerea documentatiei de catre ROMSIR. La mine a…

Like

Unknown member
Feb 12, 2022

Una de de 5kwp cat costa pentru instalat aproximativ

Like

Unknown member
Feb 05, 2022

Buna ziua, lucrati si cu fonduri europene?

Like

Unknown member
Feb 02, 2022

Bună dimineața

Pentru a monta un sistem fotovoltaic, contoarul trebuie mutat afară la poartă?

Like
bottom of page